Wat is Stamps4Friends

Steeds vaker merkten we dat volwassen filatelisten, die vroeger als kind wel verzameld hadden, zich weer wilden bezighouden met de hobby. Daarbij ontstond de vraag: hoe zal ik dat doen, waar zijn de clubs en wat wil ik gaan verzamelen?

Een postzegelclub
Stamps4Friends wil benadrukken dat het verzamelen het leukst is als u met anderen kan overleggen: de Friends. Dat kan heel goed op een postzegelvereniging, want daarvan zijn er nogal wat in Nederland.
Kijk op de site van de KNBF onder het kopje “Verenigingen” en zoek een club op bij u in de buurt.

De KNBF
In samenwerking met de KNBF ontstond het idee om de volwassen verzamelaar op weg te helpen met het zoeken naar een club, en met het organiseren van een cursus.

Contact
Ook is er behoefte aan contact met andere beginnende verzamelaars, men wil ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Dat kan op de clubavonden, maar ook in kleiner verband. Stamps4Friends wil daar een rol in spelen.

Workshops
Als een beginner wat verder in de filatelie komt, zal het moment aanbreken dat hij zijn collectie tentoon wil stellen. Speciaal voor deze belangstellenden organiseert Stamps4Friends workshops:

  • Albumbladen maken
  • Bladen maken voor een tentoonstelling


De Posthoorn
In het Maandblad voor Postzegelverzamelaars “Filatelie” verzorgt Stamps4Friends een pagina speciaal voor de volwassen beginner. U treft hier een inleiding aan over hoe je met postzegels verzamelen aan het werk kunt gaan. En een stukje over een postzegel die iedereen wel van vroeger in zijn album heeft zitten. Daarbij nog de “Vraag van de maand” en tenslotte informatie over de cursussen die gegeven worden en waar u zich kunt opgeven.

Postex
Deze jaarlijkse manifestatie is belangrijk voor alle filatelisten en Stamps4Friends wil u heel graag daar ontmoeten. Zoek de stand op en praat bij met de leden van de organisatie. Voor de jeugd heeft Stamp Kids een eigen stand met een prijsvraag, cadeautjes en punten waar postzegels mee opgehaald kunnen worden in het Postzegelhoekje.

Nieuwsberichten

image
30 Nov

Dag van de Jeugdfilatelie op 17 november 2018

Kom naar het leukste postzegelfestijn van het jaar: De Dag van de jeugdfilatelie. De oudste postzegelvereniging van Nederland viert haar 125-jarig bestaan op 17 november met een groot feest en dat is wel een goede reden om naar Breda te komen.

Lees meer
  • Postzegels
image
30 Nov

De laatste vergadering van JeugdFilatelie Nederland

nlangs heeft het bestuur van JFN haar laatste vergadering gehouden met de deelnemers. De toon van de bijeenkomst was een beetje nostalgisch: wat jammer dat het zo ver heeft moeten komen, maar ja! Als er te weinig jeugdclubs overblijven is het gerechtvaard

Lees meer
  • Postzegels
image
30 Nov

Verslag van de Dag van de Jeugdfilatelie in Hamont

Op zaterdag 13 mei was het een komen en gaan in de Posthoorn in Hamont voor het feest van Filakids

Lees meer
  • Postzegels
Nieuws overzicht